Słodycze reklamowe o smaku dyni

Posted on

Słodycze reklamowe

Słodycze reklamowe

Szukając niedrogich i skutecznych gadżetów reklamowych, warto zainteresować się reklamowymi słodkościami. To niezwykle szeroka grupa produktów różniących się od siebie smakiem, wielkością, kształtem oraz ceną. Ich cechą wspólną jest fakt, iż są one zarówno tanie, jak i niezwykle skuteczne. Taki produkt wykorzystać można na wiele różnych sposobów – umieszczając na recepcji tak, by częstować mogły się nimi osoby odwiedzające siedzibę firmy, wręczając je potencjalnym klientom podczas wydarzeń branżowych takich, jak i targi lub wysyłając kluczowym kontrahentom z okazji Wielkanocy czy Bożego Narodzenia. Jak samodzielnie przyrządzić jeden z najpopularniejszych rodzajów słodyczy, jakimi są cukierki? Prezentujemy sprawdzony przepis.Aby słodycze reklamowe zostały zapamiętane przez klientów na długi czas, zadbać należy o to, by odróżniały się od słodkości oferowanych przez inne firmy. Zamiast cukierków o klasycznych smakach takich, jak miętowy, cytrynowy czy truskawkowy, pokusić można się o przygotowanie produktów z nieco mniej typowych składników. Do tego celu wykorzystać można między innymi dynię.

Jak robi się takie słodycze reklamowe? Do ich przygotowania potrzebne będą: 1 kilogram obranej dyni, 1 szklanka wody, 12 goździków, 1 kilogram cukru, 2 laski cynamonu, sok z 1 cytryny i 1 łyżka cynamonu.

Aby wykonać tego typu słodycze reklamowe, w pierwszej kolejności zagotowujemy dynię, wodę, goździki oraz laski cynamonu. Gdy dynia zmięknie, wsypujemy cukier i wlewamy sok z cytryny. Podgrzewamy na małym ogniu, regularnie mieszając. Zostawiamy na kilkanaście minut do wystygnięcia. Proces gotowania i studzenia należy powtarzać aż do całkowitego odparowania wody. Po każdym schłodzeniu, tworzona masa będzie się stawała coraz bardziej gęsta. Wówczas należy ją częściej mieszać, co pomoże zapobiec przypaleniu. Na koniec, dłońmi formujemy cukierki i obtaczamy je w cynamonie. Dodatkowo, zastosować można tu także skrobię kukurydzianą, która skutecznie zapobiegnie przed sklejaniem się słodkości.

Tags: , ,